Wednesday, November 26, 2014

kerja again. sorry but not sorry.

it's weird how bila mana kau dah sedar,
no wonder orang dah kerja tak ada masa nak memikirkan benda-benda yang membuang masa.
yang merepek.
yang akan menggunakan masa kau yang berharga,so kau decide cut off terus pk benda yang kau tahu, 
kalau kau tak dapat sekarang dan esok, kenapa kau perlu pening mengenai perkara tu untuk skrg dan esok.

dan kau sedar, betapa seksanya tak boleh tidur malam memikir kerja tak siap lagi, tak setel lagi, tapi esok kena plan utk kerja lain. 
dan bila tak boleh tidur malam tu menjadi perkara biasa dalam rutin mingguan kau, kau sedar lagi, no wonder sesetengah orang tak mampu nk memanjakan diri bila diri sendiri tak ada masa nk dimanjakan.

bila kau tanya rakan sekerja,
"selalu tidur pukul berapa?"
"pukul 2:30 pagi tu biasa wak"

deym. 


dan kau sedar, bila kau rasa semua ni, hadap semua ni, byk benda yang kau belajar.
Termasuk belajar jadi dewasa. 
belajar bertanggungjawab.
belajar terima semua walau pun kau tak suka. 

dan kau juga sedar, sebenarnya semua orang lalu, 
beza cepat atau lambat,
sekejap atau lama,
sekarang atau esok lusa. 


i'm in a phase yang semua orang lalu, 
but i'm learning to accept it. 

nak tahu betapa stressnya kerja aku? *in b4, semua orang kerja stress.takyah nk emosi sgt*

teammate aku ada berhenti balik pada company lama yang dekat kl lg tnggi kos hidup. 
dia lagi rela kerja sana dr kerja sini yang berjaya buat dia breakdown menangis ber jam2 sbb
kerja.

btw, 
dia lelaki. dah ade experience kerja 2 tahun.

No comments: