Sunday, May 4, 2014

100 days

Last thursday, 1 Rejab,
genap 100 hari atuk dah tak ada.
My heart did cried.
But i dont want to show any tears.

for i believe atuk is always there.
Living his soul.
Dengan segala tugas yang diberi.


"Along, nanti atuk dah sihat, macam dilahirkan semula taw. tak ada sakit, macam orang muda lagi. Tapi nanti bila atuk dah sihat, atuk tak duduk sini dah. Atuk tak balik lagi dah. Kita tak boleh jumpa atuk dah. Balik pun jarang-jarang. Sebab Atuk ada tugas Allah bagi. untuk kelilingi dunia. Tolong mereka yang betul-betul memerlukan dgn izin Allah. Jadi masa ni la kita kena rapat dengan atuk. Nanti atuk dah sihat, atuk tak balik sini dah. "

That's what everyone said basically since atuk jatuh sakit. And itu pun atuk yang cakap.
Tak ada sorang pun yang mampu digest kata-kata kiasan atuk.
including me yang rasa tak logik langsung kata kata tu. sebab atuk dah tua. macam mana nak jadi muda balik. Atuk cant even walk. How he's gonna be young again.
no one. No one realized there is a way actually.
Which is perpisahan antara roh dan jasad.

When atuk left, after that we realised what is he trying to say to us for the past year.
It's true.
Atuk dah sihat.
He wont come back.
Datang utk melawat. Itupun sekejap.



Along rindu atuk.
sangat - sangat.


No comments: