Friday, December 13, 2013

Peti ais harga 729 je uollss ??! COURTS

so, last monday my mom and i went to the nearest Courts nak beli peti ais.
sebab peti ais kat rumah tu sangatlah menyedihkan.
we had been using it for the past 12 years and it still standing strong but kaki semua nak tercabut dah.
bila tengok ya allah sedih gila kita punya peti ais macam ni tp makanan dalam tu kalah family anak sepuluh.

lagipun kononnya bila check newspaper Courts ada buat salesssss uolssss sapa tak exited freaking out. LOL

bila sampai, cariklah terus mana y berkenan tu,
okay RM729 for capacity 210L.
ok la ni.

but then, bila kami baca balik the promotion, macam pelik je ni.

The price is only RM729 if you pay under FIVE YEARS contract.
and siap tulis kat situ cuma bayar RM6.06 for A WEEK.

but bila bayar cash kat situ jugak, it is RM969.

cuba engkorang kira RM6.06/week darab 5 tahun ??

RM1454.40± tahu?

aku rasa macam nak mengucapkan kata-kata amarah mencarut kat situ jugak.
kojaqqqqqq betul.

sebab aku sedih.
berapa ramai la melayu kena tipu hidup2 macam ni?
isk.
T.T


so my mom said it's okay, better we pay cash.
but after that, tak jadi beli pun kat situ. usha tempat lain dulu.
rasanya banyak lagi kedai2 sederhana kat tempat lain mampu bg harga y tak melampau mcm tu.
beli kat uncle Cina yang boleh bayar 2 3 bulan pun ok dah.


ke semua orang dah tahu COURTS memang cenggini?
aku je y naifff betul tak tahu?
haha

okbai.


2 comments:

~emi~ said...

Haha..byk je kes mcm ni Yana. Btw mmg pelik gila la kalau bayar ansuran lagi murah dari bayar cash. Lucky u noticed that :)

MamaHarriz said...

nasib perasan kan.isk2..