Thursday, November 14, 2013

Result Masker Tomato :D

i had tried the tomato masker last night.
it was good indeed.  :D
i only took a half of the tomato.
potong ikut sukahati.
since it was my first time wearing it, i  really don't know how to cut it.
either thin or bold.



i just put it in a cup and penyek2kan dia.
tapi tak jadi sangat pun ahahaha
by the way, tomato tu nanti keluarkan air banyak gila.
so i did lay down first, baru letak kat muka.
it was a mess. haha.
so, after about 20 minutes, the tomato became kinda smelly. not bad smelly.
it's just the smeel of tomatoes being put in a warm water. dia jadi mcm bau tomato lah kan. tp lagi kuat.
so, masa tu lah basuh muka.


and my skin became much more tegang
and tak tahu lah kalau placebo effect ke ape kan tapi nampak lah macam putih sikit. haha
bukan putih y betul2 putih dah tp more macam regain you real skin dulu la. mcm sparkling gittew.
malam ni boleh buat lagi lah. hihi
actually berbanding petua2 yang lain, aku rasa y ni paling senang. plus, timun kat mata tu.
potong, penyek2kan ,letak kat muka. dah.

sesuai untuk kita yang tak ada masa ni. sbb banyak masa habiskan untuk tidurkannn. i know. :P

nope. tak ada gambar. i forgot to take before and after pic. skrg pun tgh pakai compact powder. tak real lah kannn.

but, nak tahu result orang lain go here
and macam mana nak buat here.
i didnt follow how her did it sbb da buat baru google macam mana orang lain buat. LOL




p/s : actually masa pakai tu adela rase macam gatal sikit. tak tahu kenapa. tapi lepas basuh okay je, takde merah2 ke, bengkak ke, bertambah gatal lg ke, maybe it;s just a side effect nak bersihkan kulit.

3 comments:

misz sheyla said...

dulu bujang2 selalu buat..campur dengan putih telur...best...

~emi~ said...

Wow wow wowww..tp leceh sikit kan nak pakai masker ni. Kalau beramai2 lg seronok. Kalau sensorang mcm awkward & pelik sikit. Kalau aku buat kat sini, kang abg ipar aku ingat aku buang tebiat pulak habiskan tomato kat rumah sapu kat muka, ahaha.

Yanano said...

misz sheyla, yeke? rasa lembut je kan kulit? hehe

emi, a'ah agak leceh la. sbb tomato ni byk gila air. haha