Tuesday, November 12, 2013

Cerahkan Kulit Muka :)

Lately ni aku selalu dok belek muka depan cermin.
sebab apa?
sebab aku rasa asal kulit ni makin gelap. T.T
sebab aku tak pakai produk ape2 ke eh?
nak kata berjemur tak jugak, duduk office je ni.
Time driving kot?

macam mana ni. macam mana ni.

so i start my Google mission.
mostly result y bahasa melayu tunjuk tips semua mmg banyak.
tapi... banyak kerja nak buat. haha

so i'd found one.
actually i do felt dumb for a moment. why?
i just know about this tip.
sedangkan tomato ni hari2 ada dalam peti ais di rumah. eheh -,-'

USE TOMATO FOR WHITENING YOUR SKIN

1. Slice tomato into half and segregate the seeds.
2. Wash your face in circular motion and use your usual soap.
3. Rinse and pat dry.
4. Apply tomato in your face circular motion.
5. Leave it into 15 mins. To 30 mins. And if you want to fast whiten you skin you should leave in over night. You can see the result in the first day. Your face will become shine and whiten. You apply everyday as a good result.

As with essential amino acids, they are not produced by the human body. Lycopene us the most powerful antioxidant in the carotenoid family and, with vitamins C and E, protect us from the free radicals that degrade many parts of the body.


The writer said better kalau minum jus tomato jugak.
makan tomato pun terpaksa. duhh

oh 
and lagi satu

"  Dry orange peels in sun. When they are fully dried, grind them in a mixture and make powder. Add raw milk to it, make a paste and apply it on your skin everyday. Rinse it off with lukewarm water when dries. It's tested pack for skin whitening. "
"keringkan kulit oren, blender and buat serbuk. tambah susu untuk buat masker. done."





misi harini. 
masker tomato. 

2 comments:

~emi~ said...

Masa duk hostel taman u tahun 2 dulu, rumet aku selalu beli tomato kat pasar malam then buat masker. Aku pun selalu tumpang sekaki. Sejuk je rasa muka bila apply masker tomato. Hihi.

*tapi x putih2 pun jugak aku ni. Haha. Buat sekali sekala je kan..kena buat hari2 la mcm ni.

Yanano said...

sbb tu la dia putih mi. hahaha. a'ah mmg kena buat selalu. aku pun baru nak try ni hihi