Saturday, November 23, 2013

Jade Blue Closet

sebenarnya aku nak bagitaw.

itteww dah ade online shop. ihik ihik
haha.

actually my mom wanna start it, but since her knowledge about facebook is so depressing for me,
aku lah jadi co-manager.

i do wanna start something, but i dont know how or just being shy.
but alhamdulillah Allah made my mom a wonderful woman.
whatever she wanna do, she just do it without any hesitation walaupun kadang kadang pening jugak nak layan.

engko bayangkan tetiba,
"esok mak rasa nak buat kenduri lah. jom beli barang skrg. da petang ni."

yes. we did the kenduri.



so, for this month , and next month ada sale handbag taw. banyak gila aku berkenan. hahaha

meh cuci mata meh :)

FYI, all of this are the high grade  AAA. :')
yang ni supplier nak habeskan stok. so , mmg murah gila. sebab harga biasa usually rm150 above.


free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60


free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60
Micheal Kors

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60



free postage SM
RM60
MK

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM70

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60

free postage SM
RM60








well, ade banyak lagi sebenarnya.
ada kat sini taw.
thank you :')





Thursday, November 14, 2013

Result Masker Tomato :D

i had tried the tomato masker last night.
it was good indeed.  :D
i only took a half of the tomato.
potong ikut sukahati.
since it was my first time wearing it, i  really don't know how to cut it.
either thin or bold.



i just put it in a cup and penyek2kan dia.
tapi tak jadi sangat pun ahahaha
by the way, tomato tu nanti keluarkan air banyak gila.
so i did lay down first, baru letak kat muka.
it was a mess. haha.
so, after about 20 minutes, the tomato became kinda smelly. not bad smelly.
it's just the smeel of tomatoes being put in a warm water. dia jadi mcm bau tomato lah kan. tp lagi kuat.
so, masa tu lah basuh muka.


and my skin became much more tegang
and tak tahu lah kalau placebo effect ke ape kan tapi nampak lah macam putih sikit. haha
bukan putih y betul2 putih dah tp more macam regain you real skin dulu la. mcm sparkling gittew.
malam ni boleh buat lagi lah. hihi
actually berbanding petua2 yang lain, aku rasa y ni paling senang. plus, timun kat mata tu.
potong, penyek2kan ,letak kat muka. dah.

sesuai untuk kita yang tak ada masa ni. sbb banyak masa habiskan untuk tidurkannn. i know. :P

nope. tak ada gambar. i forgot to take before and after pic. skrg pun tgh pakai compact powder. tak real lah kannn.

but, nak tahu result orang lain go here
and macam mana nak buat here.
i didnt follow how her did it sbb da buat baru google macam mana orang lain buat. LOL




p/s : actually masa pakai tu adela rase macam gatal sikit. tak tahu kenapa. tapi lepas basuh okay je, takde merah2 ke, bengkak ke, bertambah gatal lg ke, maybe it;s just a side effect nak bersihkan kulit.

Tuesday, November 12, 2013

Cerahkan Kulit Muka :)

Lately ni aku selalu dok belek muka depan cermin.
sebab apa?
sebab aku rasa asal kulit ni makin gelap. T.T
sebab aku tak pakai produk ape2 ke eh?
nak kata berjemur tak jugak, duduk office je ni.
Time driving kot?

macam mana ni. macam mana ni.

so i start my Google mission.
mostly result y bahasa melayu tunjuk tips semua mmg banyak.
tapi... banyak kerja nak buat. haha

so i'd found one.
actually i do felt dumb for a moment. why?
i just know about this tip.
sedangkan tomato ni hari2 ada dalam peti ais di rumah. eheh -,-'

USE TOMATO FOR WHITENING YOUR SKIN

1. Slice tomato into half and segregate the seeds.
2. Wash your face in circular motion and use your usual soap.
3. Rinse and pat dry.
4. Apply tomato in your face circular motion.
5. Leave it into 15 mins. To 30 mins. And if you want to fast whiten you skin you should leave in over night. You can see the result in the first day. Your face will become shine and whiten. You apply everyday as a good result.

As with essential amino acids, they are not produced by the human body. Lycopene us the most powerful antioxidant in the carotenoid family and, with vitamins C and E, protect us from the free radicals that degrade many parts of the body.


The writer said better kalau minum jus tomato jugak.
makan tomato pun terpaksa. duhh

oh 
and lagi satu

"  Dry orange peels in sun. When they are fully dried, grind them in a mixture and make powder. Add raw milk to it, make a paste and apply it on your skin everyday. Rinse it off with lukewarm water when dries. It's tested pack for skin whitening. "
"keringkan kulit oren, blender and buat serbuk. tambah susu untuk buat masker. done."





misi harini. 
masker tomato. 

Friday, November 1, 2013

things to do.

so many things to do.
too many things to plan.
so much things to catch up.
too much weight to bear.
with more of pressure from here.

ya Allah
show me the way.
show me the path.
and show me the strength i will have.