Tuesday, May 21, 2013

weekend,gatsby and vampire.


last weekend i went out with the girls :)
keluar pergi bp mall sbb nak tgk the great gatsby.

it was a good movie. not bad. berbaloi.
and sedih. haha
i dont know, seeing this movie made feel kinda sad and stress.
sumpah stress.
sebab the hero do not have the chance to get a good ending. sobs sobs sobs
and it was a reality. people are being so selfish when it comes to freedom.
blaming all the thing to the innocent person.
stress. stress . tak puas hati.
i still love you jack,gatsby.

and then,
guess what, i went for blood donation. super duper exited dan gila. :3

sebenarnya niat utama dari dulu memang nak derma darah, tp tak kesampaian sebab everytime these blood donation team came to my uni i will be unavailable. sebab tgk pms, baru lepas pms, or tak lama lagi nak pms. lol. semua timing tak kena.

since we have so much time yang perlu dibazirkan, mat and i decided to do it. wahid kenot sebab die underweight.

first checkpoint.
tulis nama dalam borang.
isi mana yang patut bla bla bla
questionnaire pasal kesihatan, sejarah sakit and semualah.

checkpoint 2
check darah.
one of the main point i did this is because i want to know what type of blood i am.
noob gila kan? umur 22 tahun baru tahu diri sendiri darah jenis apa.
lepas dah cek, she said, i am A POSITIVE.
wow.
selama ni i thought i am an O. (jakun for the next 30 minutes)
then die cek paras hb(hemoglobin)
hb = 12.5

checkpoint 3
kira tekanan darah.

checkpoint 4
bagi buku and things y berkaitan utk derma darah.

lepas tu baru pergi kat kerusi tu duduk, and voila, the vampire can suck my blood now.

tp, aku tak tahu la aku ni tak ikhlas ke hape kan, sumpah aku rasa seksa masa nak derma darah tu.

nurse : paras hb awak betul2 lepas paras minimum ye. 12.5. bawah dari tu tak boleh derma darah    dah.
me    : ye ke nurse? means?
nurse :  darah awak banyak ke tak. cukup zat ke tak (dia y jawab mcm tu)
me    : (badan berat mcm ni pun darah sikit ke? ape y berat? lemak? lol)
nurse : okay tangan kiri ye. tolong angkat lengan baju ye.
me    : okay.

she took the thing,  dont know what thing , lilit sekeliling lengan the cari urat aku.
after a while.

nurse : alamak, mane ye urat awak. tak nampak la. 
 me : (am i too fat sampai tak boleh nampak urat T_T) ye ke kak? tak boleh buat la ni kak? (bagus jugak takpayah buat. malu iteww urat iteww die tak jumpe. isk)

nurse : eh, takla. jap ea. ( she called someone name Baha,her superior maybe)

Baha: Kenapa ni ? urat tak jumpe? 

and he's the one y cucuk jarum kecil, then cucuk jarum yang besar plak.
takde la sakit mana. *berlakon gagah padahal tutup mata

after five minutes...

nurse : kenapa darah awak tak gerak ea?
me : hah? ye ke kak? kenapa?
nurse : a'ah. jap ye.

nak tahu dia buat apa?
dia goyang2 kan jarum tu . jarum dalam urat aku tu, yup. dia goyang2 kan sampai aku rasa kot jarum tu ke kiri ke kanan carik darah lagi.lol.
darah still slow.
aku dah macam, kenapa ni, aku cacat ke. isk.
lepas tu dia panggil lagi skali en Baha tu, en Baha pulak sambung goyang2 jarum siap goyangkan wayar.
dalam hati, i was like, wei, my tangan is a living thing. please do't ruin it. T_T

"hah, laju dah. amek plaster tampal wayar ni macam ni. "

bertambah la plaster kat tgn aku. isk


by this time , mat, who was laying next to me, dah habes dah derma darah. laju gila darah dia klua isk.
and also mamat y skali ngan kitorang tu pun dah habis dah.
means i was the one y lambat.

after a while..

nurse : darah awak ni dah tak nak keluar la. 
me : means kak? kenapa? *why blood, why u r treating me like this. i give u enuf food. Y_Y
Baha: ermm, takpela, kira 60% da ni. boleh la berhenti. darah dia da stop flow.

so nurse tu pun bukak la plaster satu persatu. sampai plaster terakhir, u know what happen?
dia melekat kat wayar. means  melekat to each other. aku tak tahu la macam mana nak terangkan, tapi ingat tak kalau pergi econsave beli sayur letak dalam plastik lepastu nak timbang, die selotape macam mana plastik tu. ha, macam tu die dok lilit wayar tu. hujung wayar tu ada lagi jarum. jarum tu masih dalam urat aku weh. isk isk.

seksa jugak la nurse tu nk bukak plaster tu sebab kuat kot gam dia,. salah tarik, tercabut jarum, berjurai darah aku nanti. isk.

goyang lagi jarum tu.

lepas tu bukak. lepas tu darah kluar lagi. lepas tu tekan tak bagi keluar. duduk sekejap. lepas tu dah.



lebam bhai urat gua.
nasib baik tgn kiri.
tak nak derma darah lagi. isk.


tp lepas tgk gambar ni, rasa macam, takpela, maybe next time will be better.
your blood can help other people lives.




the point here is,
diet lah yana.
supaya urat senang nampak nanti.
*nangis hujung katil








No comments: