Sunday, March 10, 2013

hutan lipur sg bantang. bekok :)

semalam we went to air terjun bekok.
a roomate-girls day out. it's a lucky sem we get into the same room for college :)
redeem wish sem lepas y tak kesampaian . :)

i dont know what to write. so, let's put the pics in ! :D




we decide to get mandi mandian here sebab memang terlingdung dari orang lain. since i want to mandi2 tanpa tudung we got the best spot. yeayyy ! :D i dont know kalau ada best spot lain. sebab orang y sampai lepas kami semua naik pergi atas lagi. kami ingat kami dah paling atas. isk. 

p/s; but the bad news is, tak lama lepas tu  ade couple dtg dok mandi but we act we own that place hoping they would go away faster. HAHA
Then, we made them jealous by eating nasi ayam after round pertama main air. they just looked at us while eating kacang cap ibu jari. kot? 

we managed to own that place only for us after a while. yes. yes. yes. dah boleh buat gimnastik berirama dalam air. 





Ahhhh i already miss this place. rasa macam nk bawak family datang sini. sgt nyaman :)
kat sabah pun ada sungai air terjun macam ni. and it's even colder. but what i like it here is that, while you were mandi2, pokok2-daun2, melindungi atas kepala anda. bila mandi, padang atas, rasa macam tengah buat jungle tracking padahal tengah mandi. the sunlight barely touch your skin. :) rasa macam ada kanopi atas kepala. kalau hujan pun tak terasa sangat. 

ni kitorang sume da siap mandi dah :)

taken from a nintelogy stealth i9500. not bad kan? tak nyesal ai beli. 
nampak tk kawasan air tenang tu? that is our spot right there ;) nmpak cetek kan? tak . dalam kot bahagian warna gelap tu. sampai paras leher . leher aku la. hehe. so mostly we just dancing close to the batu besar tgh tu. and sambil berlakon kami sebenarnya mandi tempat area dalam. HAHA


ni area belah bawah.


WE WENT TO DENAI BERBATU :)



masa nak datang sini kami terasa seperti dipermainkan perasaan. isk isk isk T_T
dari uthm ke simpang nk masuk bekok dah more than 50 km. we were ok with that. 
and then, dah masuk simpang, its said lagi 11km. okay. kami dah exited tahu? wuwuwu T_T
bila dah over 11 km ade satu pekan and it said lagi 4.3 km . 
lepas tu dah lepas 4.3, tambah lagi 3 km.
dah masuk pintu gerbang yang gambar bawah ni, lalu lorong kecik barely muat dua kereta dalam 2 km kot. mase tu aku y tgh drive betul ke tak jalan ni. mase tu kluarkan ayat sedapkan hati je. sebab we only berselisih dengan satu kereta masa tu. hilux putih. 
akhirnya samapi jugak :')


Semata nak amek gambar ni, lepas mandi, kitorang parking la kat depan entrance ni kan. parking belah kiri jalan. i was the one driving. and wahid sit next to me. buka je pintu nk melangkah keluar, she said "eh, ape packing foil kecik ni? klimaks? condom? condom weh ! " that thing was there on the grass. i guess we had park the same spot they-who-throw-this outside. HAHA


Nad,emi, wahid :)

mereka tak dikenali. the main purpose was to capture those small brown house. itu pusat renjer kot. aku pun tak igt. jalan bukit belah kiri atas tu la tempat parking. we still got lucky that day sebab kami sampai and get the LAST parking spot. y lain sampai parking je kat kaki bukit tu. 


that's all. no picture of me sebab mandi without tudung. and nk letak gmbar depan gerbang tu tp rasa diri lebar sgt. wuwuwuwu T_T

after that we went to JPO and takde gambar berempat sebab busy shopping kat PADINI dimana satu tshirt only RM9.00.
hehe



1 comment:

Anonymous said...

pegi air terjun x ajak.. memang kan...
-adikmu