Tuesday, November 6, 2012

cici the cat :D


pertengahan ramadhan haritu, tiap kali aku balik rumah, makan bawah kemah kat tepi dapur tu, mata aku mesti tertarik dekat sekor kucing ni. anak kucing. tapi kesian dia. selalu kena buli dgn sorang budak pompuan umur 3-4 tahun.
dipicit2 nye badan anak kucing tu.
dibaling2 baling2nya.
di bawak kehulur hilir tapi pegang macam pegang barang biasa.
macam pegang barang mainan.
yes, i know, she's just a little girl. but dont u think it's too begau *orang melaka panggil begau (intonasi be tu macam be dlm berak)* buat anak kucing mcm tu. T_T

so, next week, aku balik lg. lepas tolong2 kat dapur utama kat depan khemah tu, aku lalu dekat tempat makan lelaki.

i saw a thing. a living thing. menyorok ketakutan bawah meja pinggan.mata pun macam takde semangat dah nak hidup.
GAMBAR HIASAN

i took her. put her inside my arm.
kak su saw me and she said,
"tu la tadi **** pegi baling2 nye anak kucing tu tinggi2 lepas tu anak kucing tu jadi macam tu dah. tak bermaya."

okay. hati jadi sayu.
so i bring her back home.
put her in the most particular box she can fit in, and i put her in there.
with a piece of cloth as her blanket.
give her some food but she still seems so timid.
she needs her mother's milk.
but i dont know where to get it.
mengharap dia makan je ape y boleh.

after a few days,
she start to play with us :)
but the problem is,
die berak ikut sedap die je . sobbsss sobbsss


well now, ini cici sekarang.
my mom bed's. kemain kau ye.

sekarang dia tak berak kat dapur dah.
sekarang dia berak dalam pasu bunga mak aku. =,='
so, that pasu bunga khas utk dia melepas je. bunga dalam tu pun mak aku kluarkan dah =,=

now, dia main tak hengat dunia.
jadi kesayangan satu keluarga dah.
time die lapar je nak manja2, kalau tak buat bodo je=,=

makanan dia tiap bulan mak aku belikan.
satu hari 4 ekor ikan k. kitorang pun tak makan sgt ikan tu.
sobs sobs.



and yes, she sleeps everywhere.





i mean it.
everywhere.








main tali tu sampai tertido. =,=










but well,
welcome to the family cici :)

oh, gmbar2 ni, adik2 aku y rajin amek. curik dari hp mak. hehu :3



No comments: