Tuesday, November 27, 2012

cuteness level 99


PSM


its already week 11.
and i still not done my chapter 4 yet.
chapter lain bukannya perfect sgt :(
sedih.takut.rasa nak nangis semua ada.
dahla satu projek pun tak start lagi.
pening tak tahu nak start yang mana dulu.
lagi pening dari mana nak pilih pakai baju tidur ke baju biasa bila dah mandi pukul 2 ptg. (Y_Y)

i am sooo scared. :'(

dahla tak jumpa sv lagi.
sebab tak jumpa?
tak siap lg. tak tahu nak ckp apa dgn dia.
bila dah lama tak jumpa tak tahu nak bg alasan apa Y_Y
help.

padan muka diri sendiri.

sobs sobs sobs.

Wednesday, November 7, 2012

a test for you :)

few years ago,
x silap masa aku sekolah menengah lagi,
aku ada baca satu majalah.
tak igt majalah apa.
tp dia ada tanya soalan psikologi.
macam biaca, laju je la aku jawab kan.
and it turns out, seronok pulak bila dah tahu. hehu

okay, aku baru teringat sebenarnya, emi ade mintak dulu tulis dlm blog pasal soalan2 tu, sekarang baru semangat nak tulis. sory emi. huhu.

so guys,
marilah jawab soalan ini beramai2 :D

begin.



SILA JAWAB SOALAN DIAM-DIAM DAN SIMPAN DALAM HATI DULU YE :)


anda berada di tengah padang pasir. anda terperangkap dan sesat untuk mencari jalan pulang. anda perlukan berapa pasang kasut untuk kaki anda sepanjang perjalanan di padang pasir tersebut?







setelah berjalan terlalu lama, anda tiba di sebuah pantai . di tepi pantai anda ternampak satu bot kecil. lalu anda menaikinya. berapa orangkah yang ada di dalam bot tersebut bersama anda ketika anda menaikinya?









dengan bot itu, anda merentasi lautan. Lalu anda tiba di sebuah pulau.
di tengah pulau tersebut ada sebuah istana. anda membayangkan anda akan berjumpa putera/puteri di dalam istana tersebut.








lalu anda memasuki istana tersebut. di dalam istana tersebut anda menaiki sebuah tangga yang panjang dan tinggi. sepanjang perjalanan menaiki tangga tersebut, anda berselisih dengan seseorang. anda merasa pernah berjumpanya tetapi tidak ingat siapa dia.









dan akhirnya,di hujung tangga tersebut, anda sampai ke sebuah bilik. di tengah-tengah bilik itu ada sebuah meja. ada cawan di atas meja itu yang berisi air. 
aku tak jumpa gambar ada cawan tengah bilik. so, korang pandai2 la bayangkan ye. haha




















dah. habes dah. teehee
sampai situ je soalannya.
tak silap aku la dalam buku y aku bace tu pun sampai situ je.
so, jawapan tadi semua dah simpan dalam hati kan  ??


ini maksudnya :)













PERJALANAN DI PADANG PASIR

how many shoes you needed?
bilangan kasut yang anda perlukan, itulah bilangan orang yang anda akan jumpa sebelum bertemu pasangan anda. 

*pasangan hidup ke, mr right ke, aku tak tahula kan. tapi aku dulu aku jawab aku nak 12 pasang kasut. HAHA


PERJALANAN DALAM BOT

how many people in the boat?
bilangan orang dalam bot tu adalah bilangan orang yang paling penting dalam hidup anda. 


*aku dulu mule2 jawab soklan ni aku jawab aku nak 2-3 org je. bile bace maksudnye rase sedih pulak. rase sikit sgt. sobs sobs sobs TT_TT. tapi sekarang dah bertambah kot. heuheu :D




TIBA DI ISTANA
terbayang jumpa putera/puteri kan?
apa yang anda bayangkan terhadap putera/puteri tu la ciri2 pasangan hidup yang anda mahu. 

*terbayang terus kat pakwe/makwe kannn korang kann? ihik ihik takpun terbayang your crush kan? haha


MENAIKI TANGGA
you met someone, but you dont remember?
orang yang anda berselisih tu adalah orang yang paling anda rindui, paling anda ingin ketemu, tetapi tak boleh nk jumpa.

*i answered,"my dad"



JUMPA BILIK.
ada gelas kat tengah bilik kan? siap ada air kan?

jumlah air dalam gelas tu menentukan betapa banyak komitmen anda terhadap semua perkara.


*masa mula2 aku jawab soalan ni few years ago, i only said "3/4 penuh je" :3 tak tahu la sekarang macam mana. 








so, macam mana?
ade y betul tak.
aku rasa semua betul. heuheu.



okay, nak mandi.
tata.








Tuesday, November 6, 2012

cici the cat :D


pertengahan ramadhan haritu, tiap kali aku balik rumah, makan bawah kemah kat tepi dapur tu, mata aku mesti tertarik dekat sekor kucing ni. anak kucing. tapi kesian dia. selalu kena buli dgn sorang budak pompuan umur 3-4 tahun.
dipicit2 nye badan anak kucing tu.
dibaling2 baling2nya.
di bawak kehulur hilir tapi pegang macam pegang barang biasa.
macam pegang barang mainan.
yes, i know, she's just a little girl. but dont u think it's too begau *orang melaka panggil begau (intonasi be tu macam be dlm berak)* buat anak kucing mcm tu. T_T

so, next week, aku balik lg. lepas tolong2 kat dapur utama kat depan khemah tu, aku lalu dekat tempat makan lelaki.

i saw a thing. a living thing. menyorok ketakutan bawah meja pinggan.mata pun macam takde semangat dah nak hidup.
GAMBAR HIASAN

i took her. put her inside my arm.
kak su saw me and she said,
"tu la tadi **** pegi baling2 nye anak kucing tu tinggi2 lepas tu anak kucing tu jadi macam tu dah. tak bermaya."

okay. hati jadi sayu.
so i bring her back home.
put her in the most particular box she can fit in, and i put her in there.
with a piece of cloth as her blanket.
give her some food but she still seems so timid.
she needs her mother's milk.
but i dont know where to get it.
mengharap dia makan je ape y boleh.

after a few days,
she start to play with us :)
but the problem is,
die berak ikut sedap die je . sobbsss sobbsss


well now, ini cici sekarang.
my mom bed's. kemain kau ye.

sekarang dia tak berak kat dapur dah.
sekarang dia berak dalam pasu bunga mak aku. =,='
so, that pasu bunga khas utk dia melepas je. bunga dalam tu pun mak aku kluarkan dah =,=

now, dia main tak hengat dunia.
jadi kesayangan satu keluarga dah.
time die lapar je nak manja2, kalau tak buat bodo je=,=

makanan dia tiap bulan mak aku belikan.
satu hari 4 ekor ikan k. kitorang pun tak makan sgt ikan tu.
sobs sobs.



and yes, she sleeps everywhere.





i mean it.
everywhere.








main tali tu sampai tertido. =,=










but well,
welcome to the family cici :)

oh, gmbar2 ni, adik2 aku y rajin amek. curik dari hp mak. hehu :3



Monday, November 5, 2012

cuti mid sem

cuti mid sem dah habes.
but i'm still here. at my house.



bhahahaha.

well, i suppose to go back to bp yesterday, but my heart says no. i dont know why. teehee

i spent my holiday with no vacation, fest, or whatsoever, but i appreciate it.
it is a family vacation. at home :)

a weird thing happen.
i start to feel so bored until i want to go back do assignments.
OMG.

haha.


so, since i was already 21 a month ago, my perspective to me, to my life, to world, has change.
i start to think seriously. is it too late? i hope not.

i hope the time is still there.


masih lagi dalam misery .
bila mahu ke kedai tersebut.



tadi kat twitter sue kata bp hujan selebat lebatnye. macam mana aku nak balik. :'(
macam mana nak lintas jalan TT_TT








Sunday, November 4, 2012

tired.


me : bie, i'm tired..
him : kenapa ni.,
me : i'm getting tired of missing you..  it's getting tiring.
him : but i never feel that way for all these years. i never get tired for missing you.
me :  i'm sorry .
him : it's okay.
me  : betul?
him : iya :)



sometimes i wonder, does it really okay? takde feeling ke mamat sorang ni?
does he never feel hurt by me?

haihh.


in a misery now. sebab kedai y suppose aku buat kajian tu tiap kali aku pegi mesti tutup? apakah? =,=

tapi haritu bila lalu je bukak pulak ? =,=

why y u no open when needed kedai? whyyyyy ?

sedih.

Thursday, November 1, 2012

Men.

i had met a few men. yeah, i know, i'm still young. who cares. either they are friends, family, relatives, scandals or exes.

the sweet talker,
the brainiac,
the handsome one,
the rugby boy,
the becoming-teacher,
the rich one,
the stingy sbb suka berjimat,
the sensitive one,

but for me, really, just for me, i dont know you guys, 

non shall compare to this-

the one who has a big heart. baik hati. 

i dont really know how to put a yard stick to what is known as baik hati. but, sometimes, you just know. how lucky u are if u met one of them. 



it's really hard to find one nowadays aint ?