Sunday, July 29, 2012

ramadhan

salam ramadhan :)

sebenarnya aku baru sedar y aku dah lama jugak tak tulis dlm blog ni ye.
walaupun taklah busy sgt tapi internet cam ciput membantutkan keadaan.
yelah, broadband skmm la katekan. hari2 awal ketika baru topup memang laju bahagia tersengih line die. tapi bile masuk hari2 mendatang y memerlukannya, dia dah habes semput. semput pon kalah. boleh kate macam asthma stage bronchuspasm.

tiap kali aku nak laju kena connect-disconnect balik.

adakah ini satu takdir bagi mereka y pakai broadband murah. ini semua janji manismu. aku benci tahu tak.

kadar internet yang terlalu tinggi. sebenarnya sangat tinggi di malaysia.

dahla bayar mahal, line bukan semua tempat boleh dapat.

negara korea hanya bayar tak lebih rm10 per month bagi line internet mereka yang laju umpama roket.

jepun pun sama.

indonesia tak perlu dibilangin. korupsi mereka juga sama dengan kita. mungkin kita kalah di situ.

ni aku tulis ni pun macam tersekat2 je draft nak save.

walau apa pun saya tetap bersyukur kerana duduk di negara yang aman dan semua janji ditepati.


No comments: