Sunday, July 29, 2012

ramadhan

salam ramadhan :)

sebenarnya aku baru sedar y aku dah lama jugak tak tulis dlm blog ni ye.
walaupun taklah busy sgt tapi internet cam ciput membantutkan keadaan.
yelah, broadband skmm la katekan. hari2 awal ketika baru topup memang laju bahagia tersengih line die. tapi bile masuk hari2 mendatang y memerlukannya, dia dah habes semput. semput pon kalah. boleh kate macam asthma stage bronchuspasm.

tiap kali aku nak laju kena connect-disconnect balik.

adakah ini satu takdir bagi mereka y pakai broadband murah. ini semua janji manismu. aku benci tahu tak.

kadar internet yang terlalu tinggi. sebenarnya sangat tinggi di malaysia.

dahla bayar mahal, line bukan semua tempat boleh dapat.

negara korea hanya bayar tak lebih rm10 per month bagi line internet mereka yang laju umpama roket.

jepun pun sama.

indonesia tak perlu dibilangin. korupsi mereka juga sama dengan kita. mungkin kita kalah di situ.

ni aku tulis ni pun macam tersekat2 je draft nak save.

walau apa pun saya tetap bersyukur kerana duduk di negara yang aman dan semua janji ditepati.


Sunday, July 15, 2012

sekretariat masum

sedang berada di dewan 5. y belakang dtii tu.
lepastu duduk2 hadap laptop.

duduk2 tu kalau takde keje, memang duduk2 hadap fb, twitter, belog2, segala menatang lah aku godak.

tapi,

duduk2 kalau y ade keje, makan pun tak sempat, balik rumah mat pun tak sempat, nak pergi tandas pun tak sempat. yelah, sikit2 org request buat macam2 benda. penat taw tak.
balik kul 12 malam.

tp nasib baik makanan free. ngeee :P

sekarang kan tengah berlansung,

masum fasa 2, uthm 2012.
i volunteerly nak join benda ni.
sebab short sem pun bape kerat jela kelas kan. projek mmg ada, harap2 lepas abes bende ni bole tumpula,
lagipun 2 subjek je. tp 2 subjek pun takut jugak. dua2 tu 3 kredit. isk.

banyak benda nak tulis. tapi bila da depan laptop ni, terus aku lupe. *bunyik cengkerik

majulah sukan untuk negara.

oh ya, rugbi  UPM 63-3 UTHM.    die bantai abes. malu taw tak,. TT_TT. takpela. they played their best.

Monday, July 9, 2012

hari

rindu., :'(
hampir 4 bulan da., ;'(



















*nanges ujung toto T_T

short sem 7 minggu

aku ade short sem 7 minggu.
 patut 8 minggu. tp minggu 8 tu da raya.
so jadi 7 minggu je.
tu je nak bagitaw.
kbai.
HAHA