Wednesday, March 30, 2011

sudah.

kau ok?

tak, mungkin. aku penat. dengan dia.

pasti?

tak tahu.

sekarang je kau penat. percayalah. perempuan.biasalah. cepat emosi.



bukan sekali dua masalahnya.hati ni -   tawar   . dah mula nk org lain tahu tak.

siapa?












































































































































kau.

Friday, March 25, 2011

my first movie poster : redesign

original one.








redesign 1.






redesign 2






which one is better my dear rakan2?
^^

note: aku anta y bwh but ade y salah format,. kalau aku taw, aku anta y tgh tu. sobs. :'(

did.yes.do.nope.always.naaa.

tagged by emi comel (':
it is my pleasure to answer this one dearly (:




Starting time :                              0408 am


Name ;                                        liyana nabilah


Brother(S) :                                  2


Eye Colour :                                black-brown

Shoe Size :                                  7

Hair ;                                          sekarang bercadang ingin rambut pendek.rimas =,=
Piercings :                                  did? yes. do? nope.
What are you wearing right now:   tracksuit and blue shirt. .
Where do you live ;                       currenty i'm in batu pahat.
Favourite number ;                        6
Favourite drink ;                           ice tea 
Favourite Breakfast :                    nasi goreng. telur bistik.*pe ntah name lauk telur tuh.-,-'

HavYou Ever ;

Broken a bone ;                          no
Been in a police car :                   nope.
Fallen for a friend :                      i did. i wonder where is he now~~
Fallen for a guy/girl in a short
 period of time :                         i did.
Swam in the ocean :                 naaaaa. i can't swim
Fallen asleep in school :            always. haha
Broken someone's heart :         yup.
Cried when someone died :       yes.
Sat by the phone all night
 waiting for someone to call :    i did. and i still remember when, 4 years ago.
Save e-mails  :                        err.what kind of question is this? =,=' of course la.
Been cheated on :                  i was.

What ;

Your room like :                     bilikku syurgaku. kan? kan? *bunyik cengkerik.
What is right beside youu ;     my torchlight phone~~!!! wat? igt fon kau ade WIFI aku kesah? =,=
What is the last thing you ate: sesuap kuew tiaw kakak roomate.

Who ;

Who did you last yell at :            MAT!!!!! HAHA

*mat is a girl, kawan-kawan.


FinaQuestion ;

What are you listening to right now :        lagu bleeding in love.

What did you do todayyy :                     siapkan movie poster multimedia. then tak dapat pegi lab sebab bilik  terkunci.cane aku nk mandi tuka baju sume :'( 

Are you the oldest :                             yes. i am. :)

Indoors or outdoors ;                            outdoors. 


Todayy You Did ;

Talk to someone you like :                 talk to my friends
Kiss anyone :                                    yes. *takkan mak kau pon tak penah cium.
Sing :                                                what's you waiting for. colby o'donis & mizz nina
Talk to an ex  ;                                  no. wekk.
Miss Someone :                                answering this tag makes me miss everyone i love right now.
Eat ;                                               berbuka nasi putih + telur bistik + tomyam mat blanje :)


LasPerson Whooo ;



You talked to on the phone :           nazirah. classmate.

Made you cry ;                              mr.robert patz.

You went to the mall with ;             nor. last week.

Who cheered you up ;                   friends :) 


Have You ;


Been to Mexico ;                          no
Been to USA ;                              no

Randommm ;


Have a crush on someone ;           i did. now he had become mr. robert patz.

What Book are you reading right
 now :                                         chicken soup for the soul.

Best feeling in the world :             makes my mom smile proudly and her happy tears.

Future kids name :                      abbad, abdurrahman, gurl? err. tak igt.

Do you sleep with a stuffed animal: nope

What under your bed :                 botol air.

Favourite sport(s) ;                    badminton

Favourite place ;                        waterfall, gunung, mall .

Who do you really hate :            i wish i dont have to hate anyone. 

Do you have a job ;                     not yet. insyaallah nanti.

What time is it now ;                 4  lebih da.

Wednesday, March 16, 2011

pagi yang indah bersama LAskar PeLangi :) tapi air takde =,='

hari ini dimulakan dengan kelas titas.

tapi minggu ni punye kelas titas seronottt taw.
sebab ade tayangan.
LASKAR PELANGI :)

laskar pelangi is a true story. adaptasi dari sebuah buku karya Andrea mengisahkan hidup beliau sendiri di Belitong.
the original laskar pelangi :)




  • Ikal – watak Andrea Hirata Seman itu sendiri.



  • Lintang; Lintang Samudra Basara bin Syahbani Maulana Basara



  • Sahara; N.A. Sahara Aulia Fadillah binti K.A. Muslim Ramdhani Fadillah



  • Mahar; Mahar Ahlan bin Jumadi Ahlan bin Zubair bin Awam



  • A Kiong (Chau Chin Kiong); Muhammad Jundullah Gufron Nur Zaman Syahdan; Syahdan Noor Aziz bin Syahari Noor Aziz



  • Kucai; Mukharam Kucai Khairani



  • Borek aka Samson



  • Trapani; Trapani Ihsan Jamari bin Zainuddin Ilham Jamari



  • Harun; Harun Ardhli Ramadhan bin Syamsul Hazana Ramadhan




  • well, they repeat it again for you :)

    them.


    patutla pagi tadi hati ni takde nk meronta ronta tak nak pegi kelas. tayangan je rupenye ye.
    pandai kau, hati.
    well,
    tgk la sape tuan die kan.

    aku tgk dah cte ni. tp last sem la. ngan roomates bebeh.
    tige2 mengalirkan air mata.
    masing2 rase menyesal tak gunakan masa yang ada sebaik baiknya untuk setadi. dapat2 time tu bpe minggu lg nak final. lagilah rase hampa,syahdu dan rela.  ye dak mat? eleh,aku taw kau bace blog aku.

    tgk y pagi tadi pon bergenang lagi air mata aku.

    well it is an inspiring movie actually.
    kalo tak takde la DR USTAZ SABRI tu nk tayang bg kitorang tgk.



    lepas tu kami marathon. kua bilik seminar 2 library then trus carik bus.
    trus lari2 lagik g bilik kuliah 17.
    MUMMY (DR) RATHIAH da bising2 suro amek seat selang satu.
    yela. nk buat kuiz.
    tetibe die kate test.
    aku da cuak.
    waddehel buat test sekarang? da la malam tadi aku berjimba dengan internet smpai kul 4 pagi.

    then dimaklumkan ini tok tambah soalan test 1 aritu.
    alhamdulillah. bukan test 2. kalo tak mmg kua kelas entak2 kepale kat dinding. sobs., T.T

    lepas tu balik.

    aku teringin nak pergi tgk rango.

    Tuesday, March 15, 2011

    too much.


    when it is too much.
    you will feel like it is not true.
    you will feel like you aren't real.

    you feel bad.
    you feel hard.
    absurd.
    lame.
    raw.


    that is what this heart struggling for.
    i want you here 24/7.

    but suddenly, we both realize we can't stand it anymore.
    we need to stop.
    we need to cool down.
    if not, things will become bad.
    maybe worst.


    how funny it is we choose to back off not because we had a fight,


     it just because we had too much of- compassion.

    and it is not the time.
    not the perfect time.
    terlalu awal.
    belum tiba masanya lagi.


    simpan perasaan itu.
    sekejap sahaja.
    bak kata anda, mr robert patz, "pejam celik pejam celik da 3 4 tahun."

    i'll try.
    no.
    i want. i will.
    too much others thing.
    well, we'll solve others first.

    then, this. this compassion.
    one at a time.





    insyaAllah.







    "Have you ever heard the word "compassion"?Setia boleh jadi macam-macam setia.Seorang isteri yang setia di rumah pun kalau takde compassion lelaki jadi bosan gak.Siapa nak kalau balik rumah je kena bebel macam-macam and then nak lepak dengan kawan tengok bola pun dah bising.Cun la macam mana pun - lelaki tak boleh blah gak.

    Compassion means you're inside him and he's inside you.Macam mana pun kau akan buat dia akan cari kau jugak.Setia je is not enough.Setia bagi aku macam anjing dan tuannya - kau tetap setia tapi akhirnya kau tido luar rumah jugak.Compassion is a better word.

    So macam mana nak bercompassion ni?Bila kau fall in love - inilah benda yang paling susah nak buat - emotionally attached.Selalu bila lelaki fall in love dengan perempuan - dia akan pandang boobs or peha or muka dia comel whatsoever.Ada jugak sebab dia ni baik - bukan takde.But cantik or baik it's not enough for love.Emotionally attached ni adalah perkara paling susah nak buat.Kau harus ada something yang kau share - emotionally.Setakat "awak pun minat aiskrim strawberry jugak ke,saya pun" atau "saya suka awak sebab awak penyokong Liverpool yenuwa yenuwa oh yeah" pun tak cukup jugak.........

    .........Aku pernah lepak dengan seorang pemandu teksi dengan anak dia yang ada serebrum disability(bahagian otak mana aku tak tau tapi ia tak boleh mengawal bahagian pertuturan dengan kognitif kalau tak silap).Umur pemandu teksi ni dah dekat 53 tahun,dan isteri dia dah meninggal kira-kira 6 tahun yang lalu.Aku ada tanya dia - kenapa tak nak kahwin baru lagi untuk jaga anak dia?Jawapan dia mudah - dia rasa takde perempuan lagi yang boleh share problem and emotional macam dengan arwah isteri dia.Aku sangat faham dengan pemandu teksi tu.Aku tanya dia takkan takde perempuan nak kat dia,pasal dia pemandu teksi ke takde orang nak - dia cakap bukan takde orang yang nak.Yang cantik - yang pandai,janda bekas kepada Datuk pun ada yang nak kat dia.Tak tau la dia temberang atau betul - the point is,dia rasa perempuan yang dia jumpa takde compassion macam arwah isteri dia."






    copied from

    Friday, March 11, 2011

    The Malay Chronicles: Merong Mahawangsa

    semalam 10 march 2011 aku pegi tgk cte merong mahawangsa nih.

    AWESOME!!!!!!!!
    TOTALLY AWESOME!!!

    tak rugi sploh hengget aku.
    mmg aku nk g tgk lagi t.
     or maybe tggu org belanje.
    anyone? hehe

    this story had a lot of climax. and for me, that is good.
    it makes us wondering what had happen actually.
    then, the romance was very gentle.
    the prince looks younger but still cute. haha
    merong sgt klaka howwkeyyh. aku paling igt ayat dialog ni, "oh,that's maybe my uncle, MERONG MAHASUASA".
    kahkahkah. satu wayang gelak time neh.
    bagi aku jalan cerita y sgt menarik.
    ayat klasik dlm movie ni tak nmpak kekok.

    and aku pasti ade byk dialog yang boleh jd trademark,tagline and ikutan.
    ayat ape?
    korang kene tgk dulu~~~~ngehngehngeh

    blood is everywhere~~~

    ending die aku tak puas.
    why merong?
    why???~~~~ (T_T)


    then, aku dengar cte wayang kat kl diorg BANGUN AND GAVE A LOUD APPLAUSE TO THIS MOVIE.
    do you feel the goosebumps? =,=
    aku sendirik rase nk uat cmtu,tp, tp, tp. tade org nk uat..sobs.

    i give you 9.9/ 10, merong!!
    *wink wink

    enjoy the poster :)

    mule2 cite watak die y kua dulu. da la byk ckp.
    bagila poster die dulu.
    haha




    pengiring marcus.




    die ni pon ade sengal2 gak mcm merong.
    tp merong lg sengal ah.
    cute kan?yawww



    meng li aaaa~~~~ :)
    she's known as beautiful and intelligent princess.
    no wonder the prince still fall in love with her :)



    pak kesum macho~~
    aku tataw nape first time aku tgk die ni aku tergelak.,=,='
    da tade ghupe dato' rahim razali da.,(~~,)



    pacik taji jahat.
    wekkkkk


    she looks beautiful in this movie.

    eh mane poster kemawas tu ha?


    merong mahawangsa:)
    oh. tu la kemawas botak jahat tuh.
    wekk
    wekk





    then,kekurangan, nampak tp tak byk. as a country y baru nk meningkat naik dlm bidang perfileman tok movie mcm nie, aku rase still perlu diberi pujian. :)


    p/s: poster credits to page merong mahawangsa at facebook

    Tuesday, March 8, 2011

    ekspedisi gunung nuang|| 4 kali kaki krem =,='

    as you know last weekend aku g join ekspedisi gunung nuang :)

    at first, konon nk cancel la kan , tapi da bayar. so aku pegi jugak tp ngan nor la. mat tak jadik g.,
    sokey mat :)

    bez giler weh. tapi balik jalan macam org cacat ah.
    smlm aku siap g pku lagik.
    mr r0bert patz amek and hantrkan kembali ke perwira. thanx anda :)

    then, sepanjang naek tu 4 kali aku ase kaki aku krem. seb baik turun tade pape.

    well, aku nk cte panjang pon penat. gmbar kan ade ., (^____________^)

    rakan2, pasni ade nek gunung ag kite g nak? nak?
    ape? tamaw?

    fine.fine. =,='

















    Monday, March 7, 2011

    short one.

    i'm back from xpdc gunung nuang..
    sgt penat.
    i mean sgt6 penat.
    btol,.
    tak tipu.

    mlm ni plak test.
    menangis ah aku jwb test.

    kaki,peha, betis. lutut, bahu tulang belakang, pinggang masih sakit. sgt sakit.

    cter nanti ah.
    nk nules ni pon kaki aku berdenyut2 lagik.
    phehhh.,
    *menahan sakit.,sobs T_T








    aku pon tak paham ape motif kene suro tunjuk2 tgn nih =,=p
    yup that's me. the blue shirt second standing from left

    Wednesday, March 2, 2011

    not in the mood.

    lately,
    not much thing hapeen.
    eh.
    nope.

    a lot maybe,.

    it just i don't have the guts to write all about it.

    malas you know.

    yeah,.
    that kind of things.

    then tambah probs hati lagi.
    study lagi.
    assignment lagi.
    test lagi.

    oh no.
    test.

    data structure and algorithm
    3/3/2011
    8.00 - 10.00 pm
    f2
    eh.jap. aku tak hengat.

    then,

    ekspedisi gunung nuang
    4 - 6 march 2011

    test basic accounting
    7 march 2011

    dateline assignment data structure n algo
    4 labs report
    7 march 2011

    lab intro aku tak anta lagi.

    presentation titas
    presentation intro to mm

    group assignment b.account

    project intro to mm

    discrete structure pon tak smpat lagi ni.


    so,

    ade sesape nk bagi aku tong gas oksigen utk pernafasan segera?

    sobs., =,=







    again.
    hati ni tawar.
    tak bergerak.
    berhenti riang.
    berhenti senyum.
    aku tak suka.
    well,
    since you are the one who making this decision,
    i would follow.
    follow your rules.
    we'll see.