Friday, December 3, 2010

disember yg sungguh disember.

aku memerlukan disember yang aman damai permai kg halaman menghijau untuk enak menternak lemak.
itu realiti.
since duduk rumah nanti tidak banyak lah bergerak ye kawan kawan kecuali berulang alik ke dapur serta bilik memasing. astro suda pasti on doplohpatjam. tu tak kire drama korea dvd lagik tuh.

paper sudda habes. alhamdulillah.,
ptg tadi kua je dari dewan f2 itu da rase mcm nk melompat then jerit, yiiiiiiiiihhhaaaaaaaa!!!!! hahaha.,

siyesly aku tak pernah rase se'syahdu  dan terharu mcm tu skali dpt abeskan paper., eveb exam spm pon tidak macam itu., apatah lagi matrik.
mlm last study utk paper C++ programming and utk statistics mmg tension giler., rase da macam nk hantuk2 kpale kat dinding. ye, paper saya tak la se'killer paper calculus dan organic chemistry anda but ini bidang aku. bidang aku dan kau same ke? tak bukan?
it still hard ok.
and aku tak pernah rase nk menangis time study sbb esok exam paper pagi dan petang. tekanan.

lantakla kau dapat jawab ke tak paper tadi janji aku sgt bahagia skrg ni final sudah habes., boleh gelak dengan bahagia sekrang., hahahahhahahahahahaha.,
*cukup yana.annoying ok.


otak aku sgt penat utk hari ini. tak tahu kenapa. penat otak sgt letih berbanding penat badan kan?
rasa seperti mahu rehat sepuas2nya. padahal sbluM ni pon byk je rest time study.,
kalaula ade orang nk blanje aku shopping sekarang ni.,(-,-')

sekarang disember sudah. 2010 is starting to say goodbye. i'll miss u 2010.
and aku sgt bersyukur sgt dgn life aku skrg., yeah, there's maybe certain things y kurg memuaskan hati ini. but like the old man says,' HE knows better what you need rather than what u wants.'

lately, i miss a lot of thing in my life. aku rindu life aku y dulu. aku rindu segalanya y ada perkataan DULU,KAWAN SEKOLAH, JUSCO MELAKA, PANTAI, RUMAH TAMAN.

i really do. but, nothing's gonna change. bersyukur dengan apa yang kite ada sekarang,bersyukur dengan kasih sayang y kita dapat sekarang. kerana bersyukur sahaja mampu memberi perasaan gembira.

sem pertama aku di uthm penuh dengan cerita.penuh dengan pengalaman. dan y palik seronok aku tak pernah mengeluh kenapa aku dapat uthm sahaja. kerana di sini sudah cukup baik.
i have great lovely friends. i get wonderful lecturer y baik hati. since i barely know what is uni life about, it is good to be here.

a lot of people said course y aku amek ni tak menjamin masa depan. ye aku taw. but is that a guarantee if aku amek bidang kau pon aku akan dapat kerja?
rezeki Allah itu ada di mana sahaj.
Allah tidak akn mengubah nasib hambaNYA kecuali mereka sendiri.
do you really understand what is the main point here?

it means, ye, memang. perjalanan hidup kita ada tertulis di atas sana, but we as human being, hamba yang hina padaNya tak salah if kita berdoa utk y terbaik. tak mustahil kan perjalann tu akan berubah?

Allah memberi ganjaran setimpal pada hambaNYa y berusaha. itu y aku belajar selama ni.,


lagi satu.,aku tengok sekarang ni da mcm trend plak nk tego2 kesalahan orang kat public.kat social network. kau bagi private msj da la., tak kisah la kau nk tegur kesalahna die ke ape, tapi tak salah kan kalu kita jaga aib orang lain? mane tahu one day,something happen pada diri kau, aib kau pon akan terjaga juga.
percayalah. itu lebih baik .
ni tak,komen depan2,then y mane bace kalo tak menganjeng mesti join ngutuk sama skali.
if you said nk suarakan pendapat, blaja dulu bagaimana mahu menyuarakan pendapat dengan penuh hormat okeh.

ye,mmmg tugas kita umat islam saling menjaga sahabat lain juga. tapi ada caranya. islam itu sendiri sgt fleksibel. sgt2 fleksibel. cuma cara kite berfikir dari perspektif mana y membezakan pendapat masing2.

dosa pahala kita Allah yang maha mengetahui. hidup mati kita pon tak tahu bila. ini da nak kate pahala kita da banyak so layak da nk tegur org lain openly.

aku tak kata aku ni baik.
contohnye la, ni contoh aku k,takde kene mengene ngan orang lain,: ye maybe aku lagi muda pengalaman hidup pon kurang. dosa pon banyak. hina lagi.
tapi kau y lagi tua ,y banyak pengalaman , tak mustahil dosa kau lagi banyak dari aku.lagi hina dari aku.
betul tak?  di ulang. tak mustahil ok.tak mustahil.
faham tak ape aku cuba nak smpaikan? apa?
tak faham? depends. try2 la fhm kan.

p/s-> aku tak tahu knapa mode sgt serius mlm ni. aku da matang ke? tp baru 19 taun ni., ngeh3

selamat ber disember. (:

2 comments:

faira nadeyra said...

Ni lagi sorang, chatbox maneeee, chatbox ? Haa? HAHA
nk gtwu, kau kene tag ngn aq, sile lawat blog aq ye, Masey

nisa hassan said...

saba ea yana..hdup ni byk dgaan..tu tnda allah ayg..troskn perjuangn cam bese..lntak la org nk kate pe..bkn dorg yg byr pnjaman ko ka..
good luck ea..skali skale dtg la mlake..;-)