Wednesday, December 22, 2010

tag y bertaraf muzium.

sori nad. aku baru teringat y aku maw menjawab tag kau. tapi asyik kelupaan.haha. sori bebeh.
okeh.mari.

syarat2nya,*tag ni ade syarat beb.
jwb soalan berdasarkan lagu y sedang anda dengar n dlm mode shuffle.
okeh bebeh.
1. If someone says 'is this ok?' you say ?


boom boom pow. boom boom pow.-BEP
*aku jawab ngan penoh emosi ikut mood lagi nih

2. How would you describe yourself ?
give it up to me-shakira
*erk

3.What do you like in a guy / girl ?
unintended-muse.
you are my unintended.
*eh,ni asal cm kene je ni

4. How do you feel today ?
kuch kuch hota hai
*ye.lagu ni mmg ada dlm playlist aku.so wat? shadap yu.

5. What is your life's purpose ?
no goobye-blue
*betolkan? kadang2 aku tak mengharapkan gudbye.

6. What's your motto ?
down to earth- justin bieber
*ye,sy dengar lagu mamat ni okeh.

7. What do your friends think of you ?
straight to my hearts-backstreetboys
*jap.aku tgh pk cane nk kaitkan dgn kwn2.jap.jap.jap.
ah.mls ah.haha

8. What do you think of your parents ?
she wolf-shakira
*wauuuu. you rawks mak!!haha

9. What do you think about very often ?
Keep holding on-avril lavigne
*lagu ni btol2 byk tolong aku.it is a help from Allah too.

10. What is 2 + 2 ?
without u-2pm
*ha?ntah.haha
11. What do you think about your bestfriend(s) ?
touch my hand- david archuleta
touch my hand kawan2.anda pasti mendapat kasih sayang y cukup dari saya.

12. What do you think of the person you like ?
sweet dreams=- beyonce
*yeah.colio (^_^)

13. What is your life story ?
from this moment-shania twain
*i love this song.very much.mucho much.
-okeh yana.kami da paham.cukup.
14. What do you want to be when you grow up ?
makhluk tuhan paling seksi-mulan jameela
*hahahahahahahahahahahahaha


15. What do you think of when you see the person you like ?
fergalicious-fergie
*ade gak kaitan ni.sila rujuk lirik. go to www.cariksendiri.com

16. What will you dance at your wedding ?
bertakhta di hati-farahdiya
*owh. cheesy mellow siyot.

17. What will they play in your funeral ?
believe me-fort minor
*yeah.believe me.kite jumpe ramai2 kat akhirat t.

18. What is your biggest fear ?
what do i do- jisun of loveholic
*bole la.,takut tataw nk uat ape.

19. What is your biggest secret ?
secret-one republic
*gileee kene.,hahahahahahaaha
20. What will you post this as ?
give you hell-all american reject.
*tak nad.cukup kan kaseh sayang aku selama ni kat kau.

Monday, December 20, 2010

segalanya yang perlu.

Aku tak tahu nak mulakan ayat macam mana.

Recently i got a chance to isolate myself for one weeks only with HIM. Ok.honestly,not all the time. Agak susah nk fokuskan diri doing the same thing for 24/7. But it is good.  Really good.

Next year i’ll start to introduce myself as 20 y/o girl. Tade da belas-belasan. Isk. Rase macam laju sgt masa berlalu kan. Growing up looking the people around you also doing the same thing – it is quite fast you know.  But technically and genetically i’m still 19 kan?kan?kan? *angguk2


 Leet’s take the nearest one,my family, sume adik2 aku da mule membesar,. Next year masing2 form 5,form 4, standard 4 and the last one standard 2.
Each one of them start to have their own personality. Do not have much to say.  Lambat laun masing2 akan jumpa jalan masing2. Cara masing2. Hidup masing2. So,aku pon tak marah n tak campur sgt ape keputusan diorg.but if ade y kene tu,aku masuk campur jugak.

Since next month da start new year rasenye masing2 da mule start ada azam baru. Especially para student ye. Yela memandangkan masing2 memain je time study mase first sem-okeh.itu aku.- so banyak la azam yang terkumpul ye,. Nak bagitaw kat sini ke? Malu ah. T org taw. Tapi nak bagitew jugak. Tapi.taknak lah. Ngeh3489x.

Ah.tspi tangan gatal nak tulis nih.

Wishlist 2011.
Hp baru.
Cara study baru.
Kurang malas. Tipu la dapat buang seluruh malas.
Kurang tidur.yes. i’m a heavy sleeper.
Jangan la jadi pelupa sgt. Macam2 barang hilang sejak due menjak nih.
Studysmart,jgnlastuylazminute.
Solat.hanya pada DIA kita meminta.
Banyak lagilah. Tapi takut tak tertunai.
*satu2 yana.
Since those isolation thing aku rase byk bene yang aku da pk. Banyak bende. Plus, memikirkan next year aku da 20 rasenye pemikiran ni perlu dan sangat perlu meningkat matang. Banyak bende aku nak ubah. Banyak sgt bende.
Oh yes. Aku da tgk Narnia n rapunzel. Dua2 sgt menarik n aweesoomeee. 

Rapunzel.
Bagi aku thise mimik muke y byk menyumbang gelak gaban penonton.  Yeah. Dari air muka kita taw mcm mana emosi seseorang kan. Since,cartoon pon da bole buat mcm tu, it’s kinda coolio.

Narnia.
Narnia pon bez jugak.sgt bez.sbb aku mmg minat chronicles nih. Hehe.,
But citer nih byk pros and cons.
Antaranya, ending die bg aku agak sedih sebab lucy ngan Edmund tak bole dtg Narnia da.masing2 da membesar. Since only children can come to Narnia so that’s the story flow. But,their cousin,Eustace bole datang lagi. Kalau tak silap aku mmg ada cerite Eustace n Narnia je.

Mule2 aku taw citer i thought citer ni akan stick Narnia n 2 kings n 2 queens.
But rupe rupenye it’s only n only about Narnia.
And those Aslan thing was quite syirik bg aku. Yela. Macam Aslan tu je tempat mintak pertolongan segala bagai plak.
Not good.not good.
Neway,this story still best. (:

ye,aku taw cite ni da lame kua kan? skrg heboh cite tron tuh. alah. t kat disney channel kua jugak.hiohio.

Friday, December 3, 2010

disember yg sungguh disember.

aku memerlukan disember yang aman damai permai kg halaman menghijau untuk enak menternak lemak.
itu realiti.
since duduk rumah nanti tidak banyak lah bergerak ye kawan kawan kecuali berulang alik ke dapur serta bilik memasing. astro suda pasti on doplohpatjam. tu tak kire drama korea dvd lagik tuh.

paper sudda habes. alhamdulillah.,
ptg tadi kua je dari dewan f2 itu da rase mcm nk melompat then jerit, yiiiiiiiiihhhaaaaaaaa!!!!! hahaha.,

siyesly aku tak pernah rase se'syahdu  dan terharu mcm tu skali dpt abeskan paper., eveb exam spm pon tidak macam itu., apatah lagi matrik.
mlm last study utk paper C++ programming and utk statistics mmg tension giler., rase da macam nk hantuk2 kpale kat dinding. ye, paper saya tak la se'killer paper calculus dan organic chemistry anda but ini bidang aku. bidang aku dan kau same ke? tak bukan?
it still hard ok.
and aku tak pernah rase nk menangis time study sbb esok exam paper pagi dan petang. tekanan.

lantakla kau dapat jawab ke tak paper tadi janji aku sgt bahagia skrg ni final sudah habes., boleh gelak dengan bahagia sekrang., hahahahhahahahahahaha.,
*cukup yana.annoying ok.


otak aku sgt penat utk hari ini. tak tahu kenapa. penat otak sgt letih berbanding penat badan kan?
rasa seperti mahu rehat sepuas2nya. padahal sbluM ni pon byk je rest time study.,
kalaula ade orang nk blanje aku shopping sekarang ni.,(-,-')

sekarang disember sudah. 2010 is starting to say goodbye. i'll miss u 2010.
and aku sgt bersyukur sgt dgn life aku skrg., yeah, there's maybe certain things y kurg memuaskan hati ini. but like the old man says,' HE knows better what you need rather than what u wants.'

lately, i miss a lot of thing in my life. aku rindu life aku y dulu. aku rindu segalanya y ada perkataan DULU,KAWAN SEKOLAH, JUSCO MELAKA, PANTAI, RUMAH TAMAN.

i really do. but, nothing's gonna change. bersyukur dengan apa yang kite ada sekarang,bersyukur dengan kasih sayang y kita dapat sekarang. kerana bersyukur sahaja mampu memberi perasaan gembira.

sem pertama aku di uthm penuh dengan cerita.penuh dengan pengalaman. dan y palik seronok aku tak pernah mengeluh kenapa aku dapat uthm sahaja. kerana di sini sudah cukup baik.
i have great lovely friends. i get wonderful lecturer y baik hati. since i barely know what is uni life about, it is good to be here.

a lot of people said course y aku amek ni tak menjamin masa depan. ye aku taw. but is that a guarantee if aku amek bidang kau pon aku akan dapat kerja?
rezeki Allah itu ada di mana sahaj.
Allah tidak akn mengubah nasib hambaNYA kecuali mereka sendiri.
do you really understand what is the main point here?

it means, ye, memang. perjalanan hidup kita ada tertulis di atas sana, but we as human being, hamba yang hina padaNya tak salah if kita berdoa utk y terbaik. tak mustahil kan perjalann tu akan berubah?

Allah memberi ganjaran setimpal pada hambaNYa y berusaha. itu y aku belajar selama ni.,


lagi satu.,aku tengok sekarang ni da mcm trend plak nk tego2 kesalahan orang kat public.kat social network. kau bagi private msj da la., tak kisah la kau nk tegur kesalahna die ke ape, tapi tak salah kan kalu kita jaga aib orang lain? mane tahu one day,something happen pada diri kau, aib kau pon akan terjaga juga.
percayalah. itu lebih baik .
ni tak,komen depan2,then y mane bace kalo tak menganjeng mesti join ngutuk sama skali.
if you said nk suarakan pendapat, blaja dulu bagaimana mahu menyuarakan pendapat dengan penuh hormat okeh.

ye,mmmg tugas kita umat islam saling menjaga sahabat lain juga. tapi ada caranya. islam itu sendiri sgt fleksibel. sgt2 fleksibel. cuma cara kite berfikir dari perspektif mana y membezakan pendapat masing2.

dosa pahala kita Allah yang maha mengetahui. hidup mati kita pon tak tahu bila. ini da nak kate pahala kita da banyak so layak da nk tegur org lain openly.

aku tak kata aku ni baik.
contohnye la, ni contoh aku k,takde kene mengene ngan orang lain,: ye maybe aku lagi muda pengalaman hidup pon kurang. dosa pon banyak. hina lagi.
tapi kau y lagi tua ,y banyak pengalaman , tak mustahil dosa kau lagi banyak dari aku.lagi hina dari aku.
betul tak?  di ulang. tak mustahil ok.tak mustahil.
faham tak ape aku cuba nak smpaikan? apa?
tak faham? depends. try2 la fhm kan.

p/s-> aku tak tahu knapa mode sgt serius mlm ni. aku da matang ke? tp baru 19 taun ni., ngeh3

selamat ber disember. (: