Sunday, November 14, 2010

whEn FriEnds Starts To move On buT tHeiR hEart StilL on Us.

pagi2, bangun celik mate jek bukak mukebuku. bukan buku. *ala,jap lg la buku tuh*

then ade notification dari ash.then,click2.

 Zura Yusoff, Nur Faziera, Liyana Nabilah Rahim And Aisyah. such a BESTFRIENDS ever! korang la terbaik dalam mase tak sampai setahun kepala kite2 ni macam kembar siam. sayang gile korang smp aisyah buat blog. touching sungguh! :)

 

*name nad mane ash?haha



really???! omaigod.omaigod.
cpat2 g blog aisyah. yeah.she was writing bout us. coz she miz the memories. the ukhwah. the love. the joke. the tears. i miz u too dear.,*tacing sgt nih,cah.,isk.,isk.,*

memang aku takkan lupe kenangan di kolej matrikulasi pahang bersama anda semua,sahabat. :-)

muke aku nmpak kesian kan? macam saket+kene pakse amek gmbr.haha


reading her blog makes me feel wanna do some more lah., hehe
i've never find a friend that really2 stick to the head,heart n mind like yuollss:)


so,may i?

nad.
she is the good-silent type mase aku mule2 nmpak dye. sgt ayu.(*ni tipu nad.*)
sgt snyap. n aku pon tataw cane aku ble  kamceng sesangat ngan dye nih.
aku ckp ape pon die gelak jek.,adakah kerane tgk aku gelak? or die tak paham aku ckp ape? ntah. aku pon tak fhm.,haha., tp dye memang baek.

tak reti nak marah org sgt.
(btw,aku baru pasan geng Black Hawk mmg lg ramai y tak reti nk marah org kan? kan?)

slalu tdo skatil ngan die.dok tgk muvee, g bilik ash buat muke toye nk pnjam notebook sbb nak online fb punye pasal.sori ash.haha

she's great in maths. aku kalo tnye die math mmg bengang ah.sbb,

yana:nad,ni ceni ni.,aku tak dpt~~(integration n differentation of sin cos tan tu mmg aku nyampah)
nad; ala,yana.,ni pon aku tataw la.
(okeh.time ni die da capai pensel mekanikal ngan buku aku da stat tekan2 kalkulator pung-pang-pung-pang tggu die membebel die pon x dpt jwb,then..)

nad: yana,nah.siap.
yana: erk. td kate tataw nad?
nad: (gelak2) tu td.,hehe.,da. p cek jwpn. aku nk men fb nih.
yana: ala.ok2.

dan,
jwpn tu betul.
dem.
muke saye kelihatan sgt gedik+gatal berbanding nad di gmbar ini ye.

kelebihan: die ni time bwat math pon kite bole bergosip mengumpat ngan dy taw. hebat en?
bese la.,abang  nad lecturer kat matriks tuh.,haha

lupe nk mention,die skrg da makin cantik. sape nk no die mintak kat aku ok? haha

by the way, i miz u nad.,aku syg kau. even kau jauh kat um amek seni bina aku ttp syg kau.*okeh.itu takde kene mengene en.aku taw.


ash.
muke aku nmpak len en? oh.tgn baju unggu tu zura:) kami slalu duduk sebaris.nanti nangis kalau berpisah. siap men cop2 tmpat. haha

this girl. she's a chaos. haha u wud never expect what she wud do n willing to do. but, she's great in everything she did and do.
ape y aku igt pasal kau ash:
-shawl.
-anak mami.*aku taw kau bukan ok.hehe
-anak manje.
-setiausaha PRD.
-photographer matriks.
-hawwwttt! la sgt.
-x rated.18 taun ke atas. haha.*korang jgn pk len.ni ade byk makne okeh.*
-hannan. haha
-slalu fly dr mtrks dgn care nyorok near seat kereta sbb nk balik kl. y tak boleh tahan,abah die pon bersekongkol menjayakan rancangan tuh. *sayaang anaak abah:)
-mey .aku doakan korg ke anak cucu. :)
ntah sape ntah posing maut tuh. aku tak kenal.


ash sgt baik hati. ko nk pinjam ape pon ngan die pinjam ah. *y mane logik dipinjam okeh.
tapiiiiiii~~~~~~~~
JAGE BARANG DIE Y KAU PINJAM TUH. kalo tak bole bergegar mane2 bilik y die masuk men'damn'kan org tersebut. haha

aku mule2 nmpak kau time fes class dlu aku da bajet kau msti budak kl. btol kan? hehe *kau jgn nk pangkah ckp aku ash.bace je.*

name sedap. asma. panggil ash. tapi takpe. aku suke.sedap. takkan nk panggil, 'mahhhhhhhhh! oooo mah!!!'
tak sedap kan bunyiknye?

kelebihan:
ash ni pandai.*well,besela.kate Black Hawk maaa*
 tp die ske tak memandaikan diri die.,kalo time rajin,mmg tip top. time die malas, hebat tol die        ngelat..haha.,

but,ash. u r still the best making the picture looks great. fotogenik kah anda? dah. jgn pasan.

uitm bez tak? 

love you.nanti kite buat reunion taw. k.l-bp dkat je en? en?

zura.
zura ni comel.*aku tipu je weh*
sgt comel taw die.kiut. aku menang ketinggian ngan die ni jela.,haha.,


sbb dlm ramai kitorg azie y paling tggi kalau tak silap aku. diikuti ash ngan nad, aisyah,me then zura.,hehe
kitorang slalu belakon babak luahan hati dan peraasan dlm bilik aku the pastu gelak mcm org gile.
*ko paham kan zura?wink wink.
hehe
n aku suke g bilik die cari buku makanan. sbb bilik die mmg byk buku makanan. haha

zura slalu tade dlm gmbr black hawk sbb die suke pegi date ngan sopi. nape la tak tepikir dlu nk begambar bawak jela sopi skalik.
bole join ariz jd photographer tak bertauliah.

kelebihan:
dia adalah master kami dalam bidang kimia. die punye care study sempoi gile. dgn rambut masih basah baru kua dr bathroom die bole amek buku study atas katil je review sket2 pastu tdo-tgk muvee-mkn. *ini ape y aku nmpk la.
sempoi kan?

ni anak mama ainul ni. terkenal tul dlm kuliah die ngan sopi.,haha

itu izni.y tgh. die smpat sebulan je ngan kite en.pastu kua masuk maktab. :)


die ni kimia walaupon hebat tp kadang2 aku tak paham ape y die cube ajarkan. *ala,besela.,budak pandai mmg tak reti ajar org.bak kate cikgu ainul.hehe. ini fakta ok. sbb level otak diorg lain.so,diorg faham dgn care lain.

but,anyway,
kat usm jage diri elok2 k. sains kimia adalah hardcore..
*eh,sains kimia ke ek?
blaja leklok.ade pape roger aku okeh sayang. aku sayang kau.
jgn panggil aku dayang. :)


aisyah. a.k.a ecah.
aisyah budak rajin. dia sgt suka ke kelas. kalau bab tutorial dia lah yang selalu siap di antara kami semua. jadi, tidak hairanlah dia sedang berjuang menjadi seorang guru sekarang. kalau tidak silap sayalah kawan-kawan, dia bakal guru teknikal. betulkah ini aisyah?
kiri muke engineer,kanan muke cikgu. terbaek ahh. (^_^)


aisyah juga sangat baik. dia jarang marah saya dan juga rakan lain. kalau ada pun dia cuma senyap dan diam seribu bahasa. tapi tidak tahulah jika dia ada meluahkan perasaan di tempat lain.

tapi,air yang tenang jgn di sangka tiada buaya. nampak sahaja senyap seperti tidak tahu apa2. setelah diberi didikan yang cemerlang oleh azie dan ash terhadap beberapa perkara dia sudah pandai terhadap perkara tersebut. perkara apa? lu pikir lah sendiri.

dia selalu kata saya patut menjadi ahli psikologi kerana saya pandai membuat orang nangis padahal tidak perlu pon. biasalah.saya memang hebat pasal itu, kata-kata saya pasti menikam kalbu siapa y di psikokan.
tunggu buat master nanti sajalh ye aisyah baru sya ambil bidang itu. sekarang belum ada rezeki.
lakonan semata2 (-,-')


saya amat merindui kamu aisyah. post ini juga terhasil rentetan membaca blog kamu pasal saya dan black hawk. saya sayang kamu aisyah. harap ukhwah antara kita sentisa terjalin.
jaga diri di utm.pasir gudang ngan bp dekat tak ek?

*macam mana cikgu ecah? karangan aku boleh dapat A tak?


azie.
azie.,aku sayang kau., jgn pernah lupakan persahabatan kite ok.,
kalo ko bace post ni aku nk mintak maaf if ade things y uat ko tak puas ati kat aku.


yelah aku lg comel dari kau kan? msti kau tak puas ati kan? haha
yela2,bab ketinggian aku tahu aku kalah.hoh.(-,-')

azie pandai gak,. dia cepat tangkap ape y die blaja. die blaja ala kadar pon pointer tetap mantain lg tggi dr aku.

she's the one y byk ajar aku pasal life. pasal dugaan. pasal lelaki.hehe

she's very2 protective person. if ada antara kami y dilukai,*eceh,ayat*
die carik org y uat kitorg sedeyh tu then berdoalah mereka hidup lagik.,haha.,
see? tahap die syg kitorg smpai centu skali.
aritu die dtg bp jumpe aku., aduss.,rindu sgt kat kau azie.,

nnti aku dtg mlake jmpe kau polak ok., tak pon kite jumpe 6 org skali gus nnti. ritu pon ecah da majok entak2 kaki da kite tak g jumpe die.,sabar ye sayangs sekalian.,haha
ash.azie.mentang2 tggi en.ley posing maut.siap ade bunge2 lagik.. ,mencik.

elok2 tau azie kat utem tu.,
ko amek electrical engine kan?
aku taw ko bole buat.,insyaallah bole dean list kalo takat otak ko tu je., :)


dr.ariz.
ha,die ni aku tataw sejak bile masuk black hawk. ecah da tulis aku pon tulis jelah.,haha
ariz pon baik.,sgt baik., dua2 sem dia 4 flat., pheh,. padahal ni la muke tetibe uat prangai jarang dtg klas ngan kuliah pg sbb bgn lmbat. alasan:study.
tapi yana mmg respect ariz la.,hehe., kang ckp 'aku kau' kang majok.,haha.,
thanx ariz sbb byk tolong yana dlu.
see?ariz berdiri sebelah ai. ai tahu yu syg ai lebih,ariz.

jage diri di upm. jgn eboh carik awek.anda bakal dokter da.hehe

kemsalam mak eh? <---igt tak? igt tak? haha., simpan taw rahsia tu., (^_^)




yana.
ni sape ntah. aku tak knal.,ngeh3489x

nk tulis ke tak?
tayah la.,kang banyak cite 'masuk bakul angkat sendiri kuasa dua' .



      



do you all know how hard nk carik kwn macam korg lagik? susah taw tak? kite tak pnah nk ngumpat-tego-marah masing2 sbb faham kite sape sbnrnye. and you all respect that.
*ke korg ade ngumpat aku n aku tataw nih?
tape.,tak kesah.sebab aku da syg korg.

may Allah bless you all.
amin;)

3 comments:

Cikgu Fikri said...

Hamboi2...
Meriah kwn2 hang...
Kt mner time tu?
ae, actly, ko futher stdy kt menr skrg?
still kt matrik ae?

liyana nabilah said...

ini zaman matrx r.,
mtr phg dlu staun jer., huhu., skang aku kat uthm., ;)
semangat nau jd cekgu ye. kene pggil cekgu fikri ea?
haha

nurilahi said...

yanaaaa...thanks appreciate semua nih..serious sayang semua,,,,love u all so damnn